Eigenaren van kantoorpanden hebben de hoop dat de markt weer aantrekt zodat de leegstaande panden weer verhuurd kunnen worden.

Waarom? Omdat ze dan minder sores en meer verdiensten hebben. Maar het inrichten van tijdelijke woningen in een kantoorpand is ook een oplossing.
Er bestaan systemen als een “natte cel” met een toilet, douche, keuken en aanrecht. Kan gedemonteerd het gebouw in gebracht worden. Aansluiten op stroom, water en afvoer en de cel werkt. Even de wanden van het kantoor verzetten, deurtje er in en klaar is de woning.

Place2Live Systems® is zo'n systeem.


Maar de mooiste truc heeft de overheid uitgehaald: het is nu mogelijk om voor tien jaar tijdelijk het bestemmingsplan aan te passen, daardoor kan aan een kantoorgebouw voor tien jaar een woonfunctie krijgen.

Dit is het ei van Columbus voor kantoorgebouweigenaren. Tien jaar woonbestemming, daarna zien we verder.
Ik zou zeggen, doen!

 

Link:
Place2Live Systems®.

 

 

Naschrift: Een Comfort Cabin ontwikkeld door Pieter Stoutjesdijk

 

Op, 2 maart 2016, in de volkskrant een artikel van Kirsten Hannema over een Comfort Cabin die geplaatst wordt in het oude en leegstaande ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid om 350 toegelaten vluchtelingen te kunnen huisvesten. De Comfort Cabin lijkt op het hier beschreven systeem. Een badkamer, toilet en keuken, aangesloten op de bestaande leidingen voor elektriciteit, water en afvoer. Mogelijk is het ook slim om verwarming toe te voegen. Keus uit meerdere Cabin-systemen levert betere oplossingen.

Zie de Volkskrant: Comfort Cabin.